KC Venray e.o.

Veelzijdig in aanbod, verrassend betaalbaar!

Ringtraining

Ringtraining is bedoeld als voorbereiding voor het deelnemen aan tentoonstellingen, Jonge Honden Dagen, Clubmatches en overige schoonheidswedstrijden.

Ringtraining is uitsluitend bestemd voor rashonden. Immers, alleen rashonden mogen deelnemen aan genoemde activiteiten.

Wekelijks wordt er onder deskundige begeleiding van meerdere instructeurs aandacht besteed aan het 'voorbrengen', om de hond zo voordelig en goed mogelijk aan keurmeesters te presenteren.

Er wordt gewerkt middels volgorde van binnenkomst. Daarnaast wordt er geoefend in groepjes, afwisselend komt een groep kleine rassen en een groep grote rassen aan de beurt.

Reglement Ringtraining:
- De cursus start om 19.30 uur. Cursisten die na 20.00 uur binnen komen, mogen niet meer deelnemen aan de cursus. Als er van tevoren wordt aangegeven bij een van dei nstructeurs dat u later bent, is dit incidenteel geen probleem.
- Wij verwachten van alle cursisten dat zij een keer meehelpen met opbouwen en afbreken. Er zijn mensen die wegens medische omstandigheden niet kunnen helpen, dit is bekend bij de instructeurs. Mocht u niet in staat zijn om te helpen met opbouwen of afbreken, laat dit dan weten. Het is erg frustrerend dat steeds dezelfde mensen helpen met opbouwen en afbreken. Opruimen is ook belangrijk en hoort er ook gewoon bij.
- Er gebeuren wel eens ongelukjes in het gebouw. Er staat een glazen pot op de bar. Het is de bedoeling dat, mocht er een ongelukje gebeuren, er € 0,50 gedoneerd wordt.
- Bent u verhinderd, meld u zich dan af tussen 17.00 - 19.00 uur bij uw instructeur. Kleine moeite, groot plezier.
- Er ontstaat weleens onenigheid over wie er aan de beurt is. Grote en kleine rassenkomen om en om aan de beurt. De instructeurs houden niet bij wie wanneer binnenkomt. Er wordt van de cursisten verwacht dat zij zich volwassen gedragen en hieronderling uit komen.
- Loopse teven worden niet toegelaten.
Cursusdata

De ringtraining kent afwijkende cursusdata t.o.v. het reguliere seizoen en vindt plaats op ons oeffenterrein, Sinnesstraat 9, 5808 BR Oirlo.

De cursus start om 19.30 uur. Afhankelijk van het aantal aanwezigen zal de avond iedere keer rond 21.00/21.30 uur worden afgesloten

Aanvang cursus: 19:30 uur
Locatie: Terrein 'De Versen', Sinnesstraat 9, 5808 BR Oirlo.

Het nieuwe seizoen van de Ringtraing begint op maandag 13 september 2021.
Locatie: Terrein "de Versen", Sinnesstraat 9, 5808 BR Oirlo.

Les data:

13 september
20 september
27 september
04 oktober
11 oktober
18 oktober
25 oktober Géén les i.v.m. Herfstvakantie
01 november
08 november
15 november
22 november
29 november
06 december laatste les.

Helaas zit het cursusseizoen voor 2021 al helemaal vol en kan er niet meer ingeschreven worden.

Het seizoen in 2022 start op 10 januari 2022.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het Ringtrainingcoördinaat via Ringtraining@kcvenray.nl of telefoonnummer
Henrico Reerink: 06 - 18 03 05 91